fbpx

Over de Fabriek

FAMILY ENTERTAINMENT CENTER (FEC)

Historie van De Fabriek

De Fabriek is een historisch pand en staat voor de oude industrie van Harderwijk. Het is een van de laatste ‘industriele monumenten’ van de stad en ademt de sfeer van lang geleden uit. Als je binnenkomt ervaar je direct de geschiedenis van mooie zware elementen die gebruikt werden om grote machines te bouwen. Je ziet als het ware de werkers in De Fabriek nog lopen die ons land hebben opgebouwd.

In het pand aan de Baanweg in Harderwijk zat vroeger het bedrijf “Bagema”. Dit bedrijf maakte baggerschepen en alles wat daar omheen nodig was. Op de foto’s de bedrijven BAGEMA en daarnaast FRISIA in april 1981. Bagema was een afdeling van Frisia, later is het bedrijf Frisia overgenomen door Biesheuvel en is BAGEMA apart verder gegaan, met als specialisatie het bouwen van baggerschepen en onderdelen voor de baggerindustrie.

 

Omgetoverd tot familie centrum (FEC)

Begin 2020 heeft de tweeling Julian en Maurits ’t Jong de oude lege fabrieksloods omgetoverd tot een volwaardige entertainment centre. Alle faciliteiten in de hal zijn opnieuw aangelegd en hebben voor een heuse metamorfose gezorgd. 

Sinds Juni 2020 mogen de jonge ondernemers groepen van groot tot klein ontvangen in de meest sfeervolle locatie van de regio. Eind 2022 is Maurits zich gaan focussen op de squashbanen.

Benieuwd hoe dat er uit ziet? De Fabriek is 5 dagen per week geopend om jullie een leuke tijd te bezorgen!

 

BOEK NU!

Julian ’t Jong

Eigenaar Defabriek.nl B.V.

Evenementenlocatie

Onze evenementenlocatie, De Fabriek is voor velen uitstekend geschikt om een evenement te organiseren. Bedrijfsfeesten, product presentaties, congressen maar ook verjaardagen en jubilea zijn van harte welkom in De Fabriek. 

De fabriek is te huur voor evenementen, groot en klein, per dag of per dagdeel, voor film of foto locatie of welke activiteit dan ook die passend is in deze inspirerende omgeving. 

Meest gestelde vragen

Moet ik van te voren gereserveerd hebben?

Reserveringen kunnen via onze website geplaatst worden. Dit is noodzakelijk om een goede planning te realiseren en om teleurstellingen te voorkomen. Eerst langskomen om te kijken en daarna reserveren kan ook. Even een mailtje aan info@defabriek.nl en je bent van harte welkom om de sfeer in onze prachtige fabriekshal te proeven.

Met hoe veel personen kan ik tegelijkertijd dirft karten?

Afhankelijk van de samenstelling van de groep, wat betreft leeftijd ervaring etc. rijden er tussen de 6 en 10 karts tegelijk. Tijdens de heat is er de mogelijkheid om elkaar al driftend te passeren op de speciale plaatsen in het circuit. De baanofficials letten vanzelfsprekend goed op of er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Soms wordt even aangegeven hoe iedereen met veel plezier en snel, al driftend door kan rijden. De baanofficial legt dit dan ook duidelijk uit.

Hoe veel personen kunnen er in De Fabriek?

Met een ingenieus ontworpen systeem is de fabriekshal binnen maar liefst 3 uur omgebouwd van kartbaan tot evenementenlocatie die maximaal 1000 personen een onvergetelijke ervaring kan bezorgen.

Wat voor evenementen organiseren jullie?

De Fabriek organiseert geen evenementen. Wij zijn een evenementenlocatie die uiterst geschikt is voor diverse organisatorische doeleinden. Denk hierbij aan: evenementen, feesten, bedrijfsuitjes, film & foto locatie, kinderfeestjes, congressen, productpresentaties, jubilea etc. Vraag een offerte aan voor de mogelijkheden!

Offerte aanvragen – Of vraag stellen